onsdag 27. februar 2008

Sammenligning av bloggzer.


Ja vi elsker. (http://javielsker.blogspot.com/)
En veldig oversiktelig blogg, han bruker linker i margen som hjelper til med dette og gjør det lettere for leseren og finne fram til de forskjellige emnene. Svensken som skriver om Norge bruker mye hyperlinker som også gjør det lettere for oss å vite hva vi kommer til på de forskjellige linkene. En fin blogg, finner ikke noe negativt, annet enn at det er en svenske som eier den. (ironi)

Gatemøte i Oslo: (http://www.oslostil.com/)
Jeg likte ikke denne bloggen, den var ikke veldig oversiktelig, tar litt tid å lære seg hvordan den fungerer, og finne ut hvor man finner de forskjellige tingene. Den er stilig, og har kult design, men ikke veldig leservennlig.

Petter Solbergsblogg: (http://www.vgb.no/20075)

En blogg om Petter Solberg, jeg likte ikke helt denne bloggen, veldig uoversiktelig syns jeg, og det er masse forskjellige ting rundt omkring på hele skjærmen noe som gjør det litt slitsomt og se på og litt forvirrende. Han har brukt mye linker til nyheter, annonser, aktiviteter og han har såklart mye fakta om seg selv siden slik jeg oppfatter den er den relatert til fansen.

På hjortefot (http://www.vgb.no/341)

En middels oversiktelig blogg, linker til de forskjellige emnene, siste inlegg, kommentarer osv. Har også annonser om jakt fra google. Jeg syns han har valgt feil farge på layouten, hvit passet ikke helt inn, det gjorde at man ikke kunne skille så godt mellom margen og selve blogg innleggene. Ellers en veldig fin blogg.

Jeg valgte å skrive om "ja vi elsker" og

Ja vi elsker:
Som jeg sa tidligere så syns jeg dette var en veldig fin blogg. Den norske svensken som en inngift i en Norsk familie har god humor og skriver om ting som interreserer han om Norge. Mye fakta relaterte tekster om forskjeller og slikt mellom Norge og Sverige, og temaene han skriver om er noe for alle, som de fleste kan syns er morsomt, interresant å lese, også veldig lærerikt. Han hadde en enkelt marg hvor han har plassert alt han trenger av linker, fakta om seg selv osv. Dette er veldig positivt i mine øyne pga. det gir deg en enorm oversiktelighet, og ett pent første intrykk av bloggen. Det er veldig mye skrift i tekstene til svensken, lite bilder, noe som jeg kunne satt mer pris på.
Og det er godt at Svensken kan spise brunost 0g drikke tran, noe jeg selv har opplevd at Dansker ikke er så veldig begeistret for.


Petter Solberg:

En ting er hvertfall sikkert, at to blogg innlegg siden starten av desember gjør vel ikke akkurat Petter Solberg til den mest aktive bloggeren. Når jeg først kom inn på Bloggen fikk jeg nesten sjokk pga. det så mest ut som at alt bare var blandet sammen med miksmaster. En kjedelig grå layout, men et stilig bilde / overskrift. Han har veldig mange "portaler" som du kan besøke med forskjellig innhold. I denne bloggen skriver Solberg om han og rally, hvordan det går og hva han har i vente, feks. kraftig vind og vanskelige etapper. Jeg syns det er stilig at han lager en blogg som handler om akkurat det han driver med.
Men hva er det jeg ser, jeg tok kanskje feil, han skriver at han har flyttet bloggen sin til hjemmesiden sin, så da er vel kanskje Petter en bloggoman alikavel. =)

1 kommentar:

Ingunn sa...

Bra, Simen, nå er du i rute. Vurdering kommer.